Курси підвищення кваліфікації (інклюзивна компетентність)

З 15 по 17 лютого 2022 року на базі Олександрійського міського центру професійного розвитку педагогічних працівників було проведено курси підвищення кваліфікації з інклюзивного навчання для педагогічних працівників ЗДО та БДЮТ (12 годин). Відповідно до навчальної програми курсів було розкрито наступні теми:

- Інклюзія: законодавчо-правовий і психологічний аспекти. (психолог Аліса Тускаєва); - Інтерактивна психологічна година з елементами тренінгу. (практичний психолог ЗДО 42 Олена Гаврилюк); - Особливості роботи з дітьми з розладами аутистичного спектру (РАС). (фахівець ІРЦ Наталія Звєрєва).

Слухачі курсів ознайомилися з законодавчо-правовим забезпеченням інклюзивного навчання, з термінологією та коректними формулюваннями, з освітніми труднощами та їхньому зв'язку з рівнями підтримки. Опанували знання у сфері організації роботи Команди психолого-педагогічного супроводу дітей з ООП та складанням індивідуальної програми розвитку. Були розкриті основні характеристики дітей таких нозологій: – діти з РАС; – діти із СДУГ; – діти з інтелектуальними порушеннями.

За результатами підсумкового тестування слухачі курсу показали високий рівень знань.

Переглянути фото

Кiлькiсть переглядiв: 105

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.